Regels

(Tijdelijke-) Plaatselijke Regels per 3 april 2024

  • Grazende schapen, Verboden Speelzones. Gebieden afgeschermd met een elektrisch gaas / hek, gemarkeerd met blauwe palen met groene koppen, zijn verboden speelzones, DIE NIET BETREDEN MOGEN WORDEN en die verder behandeld moeten worden als een abnormale baanomstandigheid. Bij een belemmering door deze verboden speelzones is het verplicht deze zonder straf te ontwijken volgens Regel 16.1.
  • Plaatsen is van toepassing tot en met 30 april

 

Straf voor overtreding van een (tijdelijke) plaatselijke regel:

  • Strokeplay: 2 strafslagen;
  • Matchplay: Verlies van de hole.

(Tijdelijke-) Plaatselijke Regels Par 3 baan per 3 april 2024

  • Aanleg Drainage Buizen, Op de holes 1 t/m 5 van de par 3 baan zijn er op de fairways gebieden waar meerdere drainage buizen zijn aangelegd. Deze relatief grote gebieden zijn Ground Under Repair, GUR, maar ze zijn niet blauw gemarkeerd. Het zal in de baan duidelijk zijn om welke gebieden het gaat. U moet volgens Regel 16.1, zonder strafslag droppen op een plek niet dichter bij de hole.
  • Plaatsen is van toepassing tot en met 30 april

 

Straf voor overtreding van een (tijdelijke) plaatselijke regel:

  • Strokeplay: 2 strafslagen;
  • Matchplay: Verlies van de hole.

Plaatselijke Regels DGC De Gelpenberg 3 april 2024 (grote baan)

  1. GUR / Abnormale Terrein Omstandigheden, gedefinieerd door een blauwe lijn, blauwe, of blauw-witte paaltjes, en aangepaalde bomen zijn verboden speelzones volgens Regel 2.4. Bij een belemmering (Regel 16.1a) door dergelijke verboden speelzones, is het verplicht deze te ontwijken, zonder strafslag, volgens Regel 16.1.
  2. Afstandsmarkeringenen de houten hole aanduidingspalen op de afslagplaatsen zijn vaste obstakels, waarvan ontwijken zonder strafslag is toegestaan volgens Regel 16.1. Ontwijken is niet toegestaan volgens Regel 15.2.
  3. Indien de bal in de hindernis achter de green van hole 2 ligt(of wanneer dit praktisch zeker is) en de grens van de hindernis het laatst is gepasseerd tussen de rode palen met een witte band, dan mag de speler het spel vervolgen volgens Regel 17.1, of de bal met Ć©Ć©n strafslag droppen in de droppingzone links van de green van hole 2.
  4. Paden en wegen zijn integrale delen van de baanĀ maar met steenslag, zwart vulkaanzand of anderszins verharde paden en wegen zijn vaste obstakels, waarvan ontwijken zonder strafslag is toegestaan volgens Regel 16.1. Bij twijfel of een pad of weg verhard is of niet, mag hij als verhard worden beschouwd.
  5. Een sproeikop in het algemene gebieddat op de speellijn binnen twee clublengten van de green en binnen twee clublengten van de bal ligt, mag worden ontweken volgens Regel 16.1b. Een sproeikop mag volgens deze plaatselijke regel niet worden ontweken als de speler een speellijn kiest die duidelijk onredelijk is.
  6. Droppen met 2 strafslagen.Ā Als de bal van een speler niet is gevonden of als het bekend of praktisch zeker is dat deze buiten de baan is, dan mag de speler droppen met twee strafslagen, niet dichter bij de vlag, op de fairway binnen 2 stoklengtes vanaf de rand van de fairway. Deze regel is niet van toepassing als er een provisionele bal is gespeeld. N.B. Deze regel geldt bij het spelen van qualifying rondes en bij wedstrijden. Bij wedstrijden geldt de regel niet indien dit is aangegeven door de wedstrijdorganiserende commissie.
  7. ā€˜Buiten de Baanā€™wordt aangegeven d.m.v. witte palen.

 

Tijdelijke Plaatselijke Regels: Zie website of mededelingenbord.

Straf voor overtreding van een (tijdelijke) plaatselijke regel:

  • Strokeplay: 2 strafslagen;
  • Matchplay: Verlies van de hole.

Plaatselijke Regels DGC De Gelpenberg 3 april 2024 (Par 3 baan)

  1. GUR / Abnormale Terrein Omstandigheden, gedefinieerd door een blauwe lijn, blauwe of blauw-witte paaltjes, en aangepaalde bomen zijn verboden speelzones volgens Regel 2.4. Bij een belemmering (Regel 16.1a) door dergelijke verboden speelzones is het verplicht deze te ontwijken, zonder strafslag, volgens Regel 16.1.
  2. Afstandsmarkeringen op de baan zijn vaste obstakels, waarvan ontwijken zonder strafslag is toegestaan volgens Regel 16.1. Ontwijken is niet toegestaan volgens Regel 15.2.
  3. Indien de bal in de waterhindernis achter de green van hole 1 ligt (of wanneer dit praktisch zeker is), dan mag de speler het spel vervolgen volgens Regel 17.1, of de bal met Ć©Ć©n strafslag droppen binnen 1 stoklengte van het bordje ā€˜Drop Areaā€™.
  4. Alle paden en wegen zijn integrale delen van de baan. Met steenslag (en/of zwart vulkaanzand) verharde paden en wegen zijn vaste obstakels, waarvan ontwijken zonder strafslag is toegestaan volgens Regel 16.1 Bij twijfel of een pad of weg verhard is of niet, mag hij als verhard worden beschouwd.
  5. Een sproeikop in het algemene gebied, dat op de speellijn binnen twee clublengten van de green en binnen twee clublengten van de bal ligt, mag worden ontweken volgens Regel 16.1b. Een sproeikop mag volgens deze plaatselijke regel niet worden ontweken, als de speler een speellijn kiest die duidelijk onredelijk is.
  6. Droppen met 2 strafslagen.Als de bal van een speler niet is gevonden of als het bekend of praktisch zeker is dat deze buiten de baan is, dan mag de speler droppen met twee strafslagen, niet dichter bij de vlag, op de fairway binnen 2 stoklengtes vanaf de rand van de fairway. Deze regel is niet van toepassing als er een provisionele bal is gespeeld. N.B. Deze regel geldt bij het spelen van qualifying rondes en bij wedstrijden. Bij wedstrijden geldt de regel niet indien dit is aangegeven door de wedstrijdorganiserende commissie.
  7. Buiten de Baan wordt aangegeven met witte palen.

 

Tijdelijke Plaatselijke Regels: Zie website of mededelingenbord.

Straf voor overtreding van een (tijdelijke) plaatselijke regel:

  • Strokeplay: 2 strafslagen;
  • Matchplay: Verlies van de hole.

Gedragsregels

  • Vierballen alleen met toestemming en na 13:00 uur (wintermaanden na 12:00 uur)
  • Repareer pitchmarks
  • Leg plaggen terug
  • Hark bunkers aan
  • Baanpersoneel heeft altijd voorrang
  • Snellere flight doorlaten
  • Aanwijzingen marshals opvolgen
  • Ontspan en geniet!
Er wordt tegenwoordig Ready Golf gespeeld. Zo ook op de Gelpenberg! Best een verandering als je altijd de regels voor ā€œde eerā€ gehanteerd hebt. Hierbij een publicatie van de NGF/R&A over Ready golf die ons helpt om hiermee goed om te gaan.

Calamiteiten

Bel 112, meld ook de locatie: Gebbeveenweg 1, 7854TD Aalden. Bel daarna het noodnummer 085-0231820 en geef de aard van de calamiteit door, en welke hole, tee of green.