De Club

De Gelpenberg; een golfbelevenis!

In Aalden, op ruim 60 hectare Drents landschap, gelegen tussen enorme heidevelden, verrassende waterpartijen, een mooi glooiend landschap en eeuwenoude jeneverbessen, liggen de prachtige 27 holes van Drentse Golfclub de Gelpenberg; een 18 holes PAR 72 champions-course en een 9 holes PAR 3 baan. Door golfspelend Nederland gewaardeerd met een plaats in de top 15 van Nederland en als de nummer 1 van Drenthe.

Voor wie?
Wij bestaan al meer dan 50 jaar. Een club die met haar rijke historie natuurlijk mee gaat met haar tijd en helemaal klaar is voor de golfer van nu en de golfer van morgen. Een golfer met andere eisen, vragen en verwachtingen dan de golfer van gisteren. De Gelpenberg erkent, en herkent, dat als geen ander en speelt daar op in.

Vereniging
De Gelpenberg is een golfclub met een echt, en hecht, verenigingsleven. Een vereniging met rond de 800 leden; leden die betrokken zijn bij het wel en wee van de club en bovenal trots zijn op de prachtige baan. Een baan die wordt onderhouden door het greenkeepers-team van Vos Golf en Sport. Een baan die hoog scoort in alle “rankings”. Een baan die door haar aard en aanleg uitdagend is voor elk type golfer. Een baan die door de Nederlandse Golf Federatie met regelmaat wordt uitgekozen om grote landelijke wedstrijden te organiseren.

Brasserie Gelpenberg
Natuurlijk kent de Gelpenberg ook de spreekwoordelijke “19e hole”; het clubhuis met daarin Brasserie BijSam. Op het terras van het clubhuis is het, met een fantastisch uitzicht op de golfbaan, goed toeven en bijpraten na een rondje golf van 9 of 18 holes. Het team van Brasserie BijSam, onder leiding van Sam Huijgen, staat voor gastvrijheid met een hoofdletter G.

Visie
De laatste jaren gaan de ontwikkelingen zeer snel, ook door, en voor, de veranderende golfer. Het bestuur en de leden van de Gelpenberg hebben een daarbij passende toekomstvisie; deze visie is een optimale mix tussen het koesteren van het juiste oude en het openstaan voor het goede nieuwe…

Lage drempel om te starten
Geen inschrijfgeld, een participatie van slechts 1 euro en een scherp en concurrerend lidmaatschapstarief. Dit zijn de drie elementen die de drempel om lid te worden zeer hebben verlaagd. En natuurlijk is er ook de mogelijkheid tot een introductiepakket; een eenvoudige manier tot wederzijds kennismaken met de golfsport. Vrijblijvend…, zoals het hoort.

Golfacademy
Recent zijn ook de trainings- en opleidingsfaciliteiten sterk verbeterd; met Golfacademy Gelpenberg heeft de Gelpenberg een fantastische partner om zowel de ervaren als de startende golfer optimaal te faciliteren en te begeleiden.

Zakelijke golfer
En uiteraard heeft de Gelpenberg ook oog voor de zakelijke golfer, golf is immers net werken. De club kent een bedrijfslidmaatschap met daaraan gekoppeld deelname aan onze bedrijvencompetitie. De Gelpenberg is een golfclub die meer biedt dan zomaar een rondje golf, het is met recht een echte golfbelevenis. De Gelpenberg,  51 jaar maar jeugdiger dan ooit…!